EcoDrama’s

“ Nee, dat hebt u mij nooit horen zeggen…..”

“ Nee, dat hebt u mij nooit horen zeggen…..”

In maart 2018 experimenteerde ik met plantenlandschappen in een afgesloten fles. Uiteindelijk belandde één van de foto's op de kaart als Poskuns 3 2018. Afgelopen tijd was een van deze EcoDrama’s te zien en te koop bij Comma Conceptstore aan de Amsterdamsestraatweg 271, 3551 CE in Utrecht.

Het ene EcoDrama bracht het andere voort. Onuitputtelijk bleken de combinaties van planten en een enkel figuurtje of ander item nieuwe verhalen te vormen in mijn hoofd.

Naast het maken van de flessen zelf kwamen er ook ideeën om dit verder uit te breiden. Dus nu broed ik verder op teksten, of filmpjes, podcasts wellicht. Enfin, het is allemaal nog in ontwikkeling. In ieder geval zijn er dit weekend van 24 en 25 november 2018 twee EcoDrama’s te bewonderen (en te bemachtigen) op de Etsy Made in NL-markt bij de geweldige Deining in de Kas

Inmiddels hebben er ook nogal wat veranderingen plaatsgevonden. Gegeven dat het levende materie is waar ik mee werk. Vooral als je geen echte bioloog van opleiding bent maar een nieuwsgierige kunstenaar. Dan gebeuren er verrassende onverwachte dingen. En drama….. genoeg!

En hier is iemand die wel heel interessante paden in slaat. Ermi van Oers ontwikkelt een systeem om met planten electriciteit op te wekken en zo lichtjes te kunnen laten branden. Cool! https://livinglight.info/living-light/ Wat zouden wij samen kunnen verzinnen? :-)